Forord

 

 

Jar Skole ble tatt i bruk i 1926, og har siden vært et sentralt samlingspunkt for lokalbefolkningen. På den tiden var det langt mellom husene, men utviklingen bar tydelig preg om at en ny tid var i emning for Jarområdet. Allerede 5 år etter at skolen var i drift fikk skolen sitt eget korps – Jar Skoles Guttemusikkorps.

 

I år 2006 feiret korpset sitt 75 års jubileum, og i den anledning tok korpsets venneforening initiativ til å lage et jubileumsskrift. Venneforening har som formål å støtte korpset økonomisk og medlemmene, som stort sett er foreldre til tidligere korpsmedlemmer, hjelper også til når korpset holder loppemarked og julemesse.

 

Da korpset fylte 50 år ga foreningen ut et tilsvarende jubileumsskrift. Hensikten med å gi ut dette skriftet er først og fremst å gjengi en særdeles viktig del av lokalhistorien på Jar. Det er lett å påvise at korpset har spilt en viktig rolle i lokalmiljøet. I årene korpset har vært i virksomhet har det vært et godt fritidstilbud til barn og unge. Det finnes ingen oversikt som viser hvor mange barn som har spilt i korpset i alle disse årene, men hvis man forutsetter at korpset har bestått av vel 30 barn i gjennomsnitt som alle har spilt minst 3 år blir det ca 1000 barn. Selv om vi har basert oss på realistiske forutsetninger kan vi ikke stå inne for at dette er helt riktig, men at mange barn har vært innom korpset i alle disse årene og at et stort antall foreldre har vært engasjert i korpsets virksomhet illustrerer hvor viktig korpset har vært som et sosialt og kulturelt samlingspunkt i lokalmiljøet. Alle Jarboere som ikke har hatt en direkte tilknytning til korpset har kunnet glede seg over korpsets opptreden – spesielt på vår nasjonaldag.

Det har vært en stor utfordring å finne frem til riktig navn på bildene. Vi har hatt mange hjelpere i dette arbeidet og vi retter en stor takk til den hjelp vi har fått. Dessverre er det noen vi ikke har klart å finne frem til navnet på. Disse er merket ”nn”. Vi beklager sterkt ovenfor dem som vi ikke har klart å gjenkjenne og også ovenfor dem som ikke har fått sitt navn skrevet riktig. Ta gjerne kontakt med korpset du eller noen du kjenner har utfyllende informasjon.

 

Det historiske tilbakeblikk som er gjengitt nedenfor er basert på de to ovennevnte jubileumsskriftene. I tillegg arbeides det med å legge inn informasjon om perioden fra 2006 og frem til 2014, samt legge til bilder. For å se bilder i større/full størrelse, klikk på enten selve bildet eller på bildetekstene i kursiv.

 








1931 - 1981

 

 

Medlemmer av korpset ved starten

Ifølge Sverre Smith, som var medlem av korpset fra 1931 til 1937, var følgende med fra starten:

Rolf Alfsen

Fredrik Birkeland

Jonas Brunvoll

Sverre Ekorness

Rolf Enge

Sigurd Foseide

Håkon Gislerud

Leif Hande

Knut Jacobsen

Erik Jonassen

Karl Kristiansen

Arild Mauroy

Knut Myhre

Egil Nordby

Erik Seeberg

Nicolay Selmer

Harald Skjellaug

Torleif Skredsvig

Sverre Smith

Bjarne Solheim

Øivind Sørby

Kåre Thoresen

Rolv Østensen

 

 

1931 - stiftelsesåret

Foreldremøte ved Jar skole 15. september nedsetter et utvalg til å forberede dannelsen av et musikkorps ved skolen med disponent J. O. Krohn (formann), fru Foseid, fru Jonassen, kontrollør Nesteby, kontorsjef Pande Rolfsen og lærerne Strand og Nærbø.

Ved basarer og innsamlingsaksjon blir det i løpet av høsten samlet inn nær kr. 1.500.- til formålet – først og fremst til instrumentkjøp. Lærer ved Jar Skole Gunnar Kjeldaas ansettes som dirigent.

Den 21. desember – vintersolverv – opprettes korpset; og man går i gang med å skaffe medlemmer. Navn: Jar Guttemusikkorps.

 

 

Dette bildet er sannsynligvis tatt i forbindelse med korpsets første 17. mai-innsats i 1932. Helt i begynnelsen hadde guttene lyse ”båtluer”, som snart ble skiftet ut med mørkeblå luer av samme type. Til venstre står Gunnar Kjeldaas, en av dem som skapte korpset og var dets første dirigent.

 

1932 – 1. virkeår

20 gutter fra 4. og 5. klasse blir de første korpsmedlemmer. Den 4. februar får korpset sine første vedtekter gjennom kretsen og det dannes et styre.

17. mai stilte de i ”uniformer” tegnet av Haakon Nærbø. Uniformen besto av innkjøpte båtluer og ellers klær fra egen garderobe; hvite skjorter, mørke bukser og halstørkle. De spilte hele repertoaret, som var de to marsjene - Guttene kommer og Kesseldorfer marsj.

Driftsbudsjettet dette året var på 600 kroner.

I årene frem mot krigen økte antall musikanter og korpset opptrådte utenfor kretsen. De dro på korpsturer og gjorde tydeligvis lykke med sitt spill. Lærer Nærbø ble formann - et verv han beholdt i 11 år!

 

Korpset i krigsårene 1940-1945.

Okkupasjonen skapte gradvis vanskeligheter for korpset. I mars 1942 ble dirigent Kjeldaas arrestert sammen med en del av de andre lærerne. De ble ført til Kirkenes.

Fra 1943 opphørte all korpsvirksomhet, og musikantene beholdt instrumentene hos seg selv.

 

1946 – gjenreisning etter krigen

Korpsstyret ble aldri formelt oppløst, så i mars 1946 stilte de instrumentene til disposisjon for interesserte som ville danne et ungdomskorps. En av betingelsene var at de skulle spille ved 17. mai- arrangementet på skolen.

Det gamle styret betraktet seg som løst fra sine verv etter dette. I sammenheng med møte i kretsen ble det etablert et nytt styre, og det ble da bestemt at man ville gjenreise skolens guttemusikk i løpet av året.

 

1947 – etablering av Mødreforening

I januar 1947 ble det tatt initiativ til å starte en Mødreforening. Den skulle støtte korpset økonomisk, hjelpe til ved arrangementer og skaffe nye uniformer. De skulle også påta seg frokostservering 17. mai.

 

Korpset marsjerer 17. mai 1948 ned Vollsveien med Jar Skole i bakgrunnen

 

1948 – papirinnsamling, ny inntektskilde

I 1948 hadde antallet medlemmer økt til 27. Korpsets nye formann Inger Amundsen tok initiativ til den første papirinnsamling, som ble en av de viktigste inntektskildene for korpset i mange år.

 

En glad musikant med datidens uniform og instrument.

 

1949- Jar Skoles Strykeorkester

Opptil dette året hadde det bare vært et musikalsk tilbud til guttene på Jar skole. Nå ble det dannet et strykeorkester for pikene.

 

1950 – den første fanen

På 17. mai i 1950 fikk korpset sin første fane. Den ble overrakt av Mødreforeningens formann Karen Eggum med ordene ”Hold hornet blankt og tonen ren”.

I desember dette året ble korpsets første årsfest arrangert. Korpsmedlemmene ble dekorert i henhold til tid i korpset.

 

Korpset rundt 1950 – fra venstre – 1. rekke: Åge Larsen, Robert Pettersen, Hasse Granholm? Henry Hirch (dirigent), Truls Hauger, Årseth (fornavn?), Stein Ross, Stein Kristoffersen, 2. rekke: Odd Eriksen, Ulf Rygh?, Tore Solheim, Ingvar Øvstedal, Rolf Haye, Steinar Kopperud, Johan Borgnes, Faråsen (fornavn?), 3. rekke: Kjetil Amundsen, Arne Eggum, Helge Dahl, Knut Aalerud, Arne Aanensen, Tore Fjeld, Guttorm Brekke.

 

1951 – korpset fyller 20 år

I 1951 fylte korpset 20 år. Dette ble markert med et stevne på skolen 3. juni der alle 7 skolekorpsene i Bærum deltok. Etter konserten ble endel av de gamle musikantene fra 1932 introdusert. De fikk låne luer og instrumenter og spilte Jarguttenes marsj, dirigert av komponisten Gunnar Kjeldaas. Budstikka sier i sin omtale av begivenheten at de fleste av guttene ikke hadde tatt i et horn på 15 år, men at gleden over å få lov til å spille igjen var til stede.

 

Dette året dro korpset på sin første utenlandstur til Danmark. De var invitert av Foreningen Norden. Reisebudsjettet ble overskredet med kr. 111,93 - noe styret godkjente etterpå. Dette for oss bagatellmessige beløp var kanskje en utløsende årsak til at kontingenten ble hevet med 100 % fra kr. 2,50 til kr. 5,00.

 

                     

  Fra stevnet på Jar Skole da korpset fylte 20 år.

 

1952 – nye uniformer

Til 17. mai fikk korpset, som da besto av 25 musikanter og 6 aspiranter, nye uniformer. Denne uniformsmodellen var i bruk frem til 1976.

 

Korpset marsjerer i Wedel Jarlsbergs vei med nye uniformer.

 

1954 – fra Mødreforening til foreldrelag

I 1954 drar korpset på sin andre utenlandstur, som går til Uppsala med buss. Korps-medlemmene må betale 55 kr hver, mens korpskassen yter 1000 kr. Samme år blir Mødreforeningen omgjort til Foreldrelaget. Mødreforeningens medlemmer var ikke helt fornøyd med de nye retningslinjene og følte at ansvar og arbeidsoppgaver ble urimelig begrenset.

 

1956 – pikene blir med ved korpsets 25 års-jubileum.

I 1956 kom spørsmålet om ”piker i korpset” opp. Motstanderne hevdet at vedtektene satte en stopper for dette, men på 25 års-jubileet 7. desember deltok piker som aspiranter i egne aspirantuniformer.

Det ble holdt et stort jubileumsarrangement på Strand.  Flere av de som spilte i korpset ved oppstart deltok på festen.

 

1959 – nytt navn og nye uniformer

Til 17. mai dette året ble det anskaffet 50 nye uniformer. Styret hadde drøftet denne anskaffelsen i lengre tid, så dette var nok et stort økonomisk løft for korpset. Dette året ble også de siste hindringene fjernet for piker i korpset. Som følge av dette ble navnet endret til JAR SKOLES MUSIKKKORPS.

 

1961 – fra brass til janitsjarkorps

I 1961 gikk korpset over fra brass til janitsjarkorps ved at det ble opptatt 4 treblåsere; Margrethe Abildsgaard, Bo Lilledahl Andersen, Stein Ekkeren og Marianne Schønheyder. Disse 4 måtte kjøpe sine egne instrumenter.

 

 

Korpset fyller 30 år i 1961 - fra venstre i 1. rekke: Sven Haaverstad, nn, Carl Moursund, Geir Jakobsen, Kristin Koren, Else Johanne Christophersen, Gro Gunnæs, Hedda Elisabeth Torgersen, Steinar Fjeld, nn, Brede Holst, Stein Grøting, Erik Gulbrandsen, 2. rekke: Jan Tore Sjølund (fanen), Finn Rusdal, Bente Birkeland, Kirsten Kølbel, Vivi Chronholm, Kristin Udjus, Gerd Chronholm (instruktør) Kjersti Hamre, Kari Schad, Jorunn Vibe, Terje Stabo, Ole Haaverstad, nn, nn, Ellen Chronholm, 3 rekke: Øysten Lydersen, Jørgen Berner, Bjørn Thorsen, Hans Helander, Stein Annekstad, Knut Dahl (dirigent), Halvar Harbo, Finn Gustavsen, Tornberg (fornavn?), Henning Asheim, Freddie Gundersen, Helge Holst.

 

1963 – korpset får landets første kvinnelige dirigent


I 1963 fikk korpset landets første kvinnelige dirigent - Vivi Chronholm. Vivi hadde spilt i korpset i flere år. Hun dirigerte senere flere korps og ble profesjonell musiker. Hun spiller i den Den Norske Operas orkester.


1964 – ny fane

I 1964 ble det anskaffet ny fane. Det passet dårlig med ”guttemusikk” i og med at det var flere piker i korpset. Det ble tatt kontakt med kunstneren Dagfin Werenskiold. Han fant et motiv – fugler i en tretopp- fra en tidligere akvarell, og dette prydet den nye fanen som ble overlevert på 17. mai.

 

Dagfin Werenskiold (til høyre) ved siden av fanen som han bidro til med motivet – fuglene som synger i tretoppen. Mottoet ”Spill deg glad” skal overlærer Anton Christensen ha formulert, under en uformell ”motto-konkurranse” blant skolens lærere. Det er Thorlef Gunnæs som holder fanen, som ble overrakt korpset 5. mai 1964.

 

I 1969 besøker korpset Holland. Turen går med båt til Kiel og derfra med buss. På hjemveien drar man om Hamburg, hvor man under et besøk i Reperbahn improviserer konsert fra podiet på Zillertal. I Budstikka 2. juli 1969 kunne man lese følgende: ”Jar skolekorps gjorde lykke på ”Reperbahn”. Det er ikke hver dag at et norsk skoleorkester spiller til underholdning i en av verdens mest populære ølstuer. Det skjedde imidlertid onsdag 25. juni, da skolekorpset fra Jar spilte opp med ”Gammel Jegermarsj” på Zillerthal i den berømte gaten Reperbahn i Hamburg.

 

 


1971 – korpset fyller 40 år

I 1971 fylte korpset 40 år. Dette ble markert med en konsert på Høvikodden. Her deltok både korpset, strykeorkesteret og en sang og dansegruppe. De fremførte utdrag fra ”Hair” Korpsturen dette året gikk helt til Romania.

 

Bilde av korpset ved 40 års jubileet i 1971 – fra venstre – 1. rekke: Ole Henrik Waldenstrøm, Håkon Skoge, Jarl Jakobsen, Lisbeth Vangeid, Karin Elisabeth Wold, Ellen Løvdal, Sølvi Stenmark, Cathrine Paulsen, Kristine Glenne, Elisabeth Søyland, Kristin Jakobsen, Tine Eri, Mariann Iversen, Liv Borgen, Siri Liv Walvik, 2. rekke: Tore Jakobsen (dirigent) Anders Kluge, Marit Skaare, Siv Kaarsberg, Karen Sofie Engelstad, Harald Bårdseth, Thomas Wibe, Geir Salter, Svein Gundersen, Trond Jakobsen, Jan Borgen. Jan Kristiansen, Rolf Carsten Wold, 3. rekke: Lars Sørfang, Martin Saxegaard, nn, Gro Wibe, Arnulf Wibe, Bente Hoenvoll, Anthony Wagstaff, Morten Andreassen, Anne Dulin, Rune Håverstad, Bente Johanessen, bakerste rekke: Trygve Bauck, Svein Walvik, Cecilie Brodwall, Anne Brodwall, Arne Skoge, Inger Dulin.

 

Fra avreisen til Romania.

 

       

Glimt fra oppholdet i Romania.

 

1973 – støttespillere.

Dette året tok korpset i bruk ”pensjonerte korpsmedlemmer” som støttespillere og instruktører. Det ble etter hvert startet kurs for de store som hadde lyst til å prøve seg som instruktører.

                

1974 – veksttid for korpset

I 1974 gikk korpset inn i en veksttid etter å ha hatt stort frafall noen år. Ved årets slutt var det 30 i samspill og 32 aspiranter. Dette året oversteg korpsutgiftene kr.100.000 for første gang.

 

Korpset marsjerer i Storengveien - Kjersti Engelstad går foran som duskebærer og bak John W. Iversen, som var formann i perioden 1973 – 1977.

 

1975 – Venneforeningen opprettes

I 1975 foreslo styret at det skulle opprettes en Venneforening beregnet på foreldre til musikanter som gikk ut av aktiv korpsvirksomhet. Kontaktperson for denne foreningen ble Solvaar Brodwall.

 

Solvaar Brodwall

 

Korpset spiller fra den gamle paviljongen på Strand under Sangens og Musikkens dag den 23. mai 1975. Denne senen er nå borte.

 

1976 – 45 års jubileum

Dette året fylte korpset 45 år. I den forbindelse ble det holdt et kretsstevne på Stabekk-banen hvor korpset var arrangementsansvarlig, og hvor det deltok i alt 31 korps. Ved hjelp av radiosamband ble korpsenes innmarsj samordnet langs 12 forskjellige ruter. Gardens musikk og drilltropp avsluttet arrangementet.

Jubileumsturen gikk til Isle of Man. Senere samme høst ble det holdt en konsert i Universitetets Aula med Høvik og Blommenholm skolekorps som gjester. Festmiddagen etterpå ble holdt på det Militære samfunn. Dette året fikk korpset nye uniformer.

 

Korpsbilde fra 1976 – fra venstre – 1. rekke: Christine Westberg, Øistein Mørk, Anne Ørjasether, Henrietta Blankson, Catrine Paulsen, Haakon Skoge, Wenche Beier, Fin Resch, Henning Mørk, Liv Borgen, Mariann Iversen, 2. rekke: Jørgen Resch, Øivind Kristoffersen, Kjetil Jaasund, Nina Larsen, Anne Berit Iversen, nn, Sam Blankson, Frank Lemstad, Torleif Mittet, Thomas Wibe, Harald Mørk, 3. rekke: Frode Larsen, Julie Øybø, Bjørn Borgen, Karen Sofie Engelstad, Hans Jørgen Werner, Anthony Wagstaff, Kari Anne Larsen, Randi Merethe Wahl, Elisabeth Poliac, Kjersti Engelstad. Bakerst: Jan Eirik Brække, Carl Fredrik Kolderup, Cecilie Brodwall, Olav Krohg, Kristian Jaasund, Hans Edvard Velle.

 

Bilder fra 1976:

Fra konserten i Universitetets Aula

Korpset marsjerer under sitt opphold på Isle of Man. Tamburmajor Mariann Iversen leder an.

En festkledd øyboer fra Isle of Man har her fanget Gøri Finanger (t.v.) og Julie Øybø.

Don’t miss Laxey Fair and Jar Norwegian School Band!!!

Samspill – Cathrine Paulsen og gardisten

 

1977 - korpsavis

I 1977 ble det foreslått å utgi en korpsavis og første nr. av MUSIKK`N kom ut i november. Dette var en avis som dekket både de aktiviteter som korpset skulle delta i og som korpset hadde deltatt i – altså et informasjonsorgan til musikanter og foreldre. Det ble som dagens hjemmesider og infosider på nettet.

Rektor Ingegerd Holst fylte 50 år dette året og i den forbindelse ble hun tildelt ”Verdens første hedersdiplom fra Jar Skoles Musikkorps”.


1979 – ny organisering av virksomheten

I 1979 ble korpsets vedtekter og organisasjonsplan forandret. Det ble etablert et driftsstyre for den løpende korpsvirksomheten og et innsatsstyre for foreldrenes inntektsskapende og øvrig virksomhet for korpset.

Samme året ble Venneforeningen etablert formelt. Solveig Brodwall ble formann.

Korpsturen går til Vest-Tyskland.

 

Mariann Iversen var aktiv i korpset i mange år.

 

1981 – 50 årsfeiring

Korpset fyller 50 år. Da var det 54 musikanter i hovedkorpset og 14 aspiranter. Korpset påtok seg arrangementsansvaret enda en gang for et kretsstevne hvor det deltok 36 korps. Denne gang også med besøk fra Tyskland. Foreldrene gjorde en kjempeinnsats og denne gangen var det fedrene som dro det tyngste lasset med Ole Arnt Westberg i spissen.

Jubileet ble markert med en stor jubileumskonsert i Universitetets Aula og festmiddag i Militære Samfunns festsal. Jubileumsturen gikk til Aviemore i Skottland.

 

Morten Kjærnet dirigerer korpset ved den vellykte avslutningskonserten på Allander Square i Aviemore-sentret søndag 28. jun 1981.

 

Viel Bjerkeseth Andersen og Julie Øybø prøver sekkepipene til to skotske gutter.

 

På korpsturer får man oppleve mye. Edvard Os passerer målstreken i en gocart-konkurranse.

Fra 1981, da korpset fylte 50 år – fra venstre – 1. rekke: Camilla Sune, Anne Mette Lund, Lene Vestengen, Christopher Carlsen, Nils Ole Bay, Torild Melgård, Siri Brinchmann Hansen, Nicolay Sune, Sverre Nyheim, Thomas Poppe, Kathrine Raade, Sten Viggo Lundbo, 2. rekke: Margrethe Lund, Trude Jacobsen, Jørn Hornseth, Thomas Carlsen, Rolf Crook, Karianne Finngård, Henriette Kaldager, Jan Soløy, Geir Sevald Hornseth, Peter Crook, Anette Dahl, Katrine Brinchmann Hansen, May Helene Toth, Marit Waugh, Ina Bergheim, Petter Wold, Bjørn Christian Andersen, 3. rekke: Morten Kjærnet (dirigent), Tore Bergsaker, Hedvig Poppe, Bjørn Harald Aanensen, Åsne Kristoffersen, Mattis Øybø, Gorm Carlsen, Beathe Westberg, Sølvi Lemstad, Heidi Resch, Katarine Haga, Martin Grimsgaard, Beathe Styff, 4. rekke: Karoline Ramstad, Elin May Lund, Peder Øybø, Edvard Os, Øyvind Mathias Skaar, Thomas Os, Kjersti Engelstad, Hege Messel, Anne Engelstad, Anne Mathisen, Erle Wold, bakerst: Kristian Jaasund, Frank Lemstad, Øyvind Kristoffersen, nn, Inger Lise Larsen, Julie Øybø, Viel Bjerkeseth Andersen, Randi Merethe Wahl, Gøri Finanger, Carl Fredrik Kolderup, Jan Eirik Brække.

 

 

Dirigenter og formenn i årene 1931-1981:

 

Dirigenter:

1931-1943

Gunnar Kjeldaas

1943-1947

Ingen korpsvirksomhet

1947-1950

Henry Hirsch

1950-1958

G. Johs. Larsen

1958-1962

Knut Dahl

1963-1966

Vivi Chronholm

1966-1972

Tore Jacobsen

1972-1973

Rolv Tvedtnæs

1974-1979

Tore Jacobsen

1979-1981

Morten Kjærnet

 

Formenn:

1932

J.O. Krohn

1933-1934

Johan Petersen

1934-1946

Haakon Nærbø

1947-1948

Trygve Østensen

1948-1949

Inger Amundsen

1949-1952

Else Rygh

1952-1954

Ørnulf Hauger

1955-1957

Bjørn Johannessen

1958-1961

Knut Asheim

1962-1963

Torleif Gunnæs

1963-1967

Odd Chronholm

1968-1969

Anne–Lise Schønheyder

1969-1971

Sven Lilledahl Andersen

1971-1972

Paul-Petter Walderstrøm

1972-1973

Terje Løvdahl

1973-1977

John W. Iversen

1977-1978

Tore Kaarsberg

1978-1981

Frits H. Lemstad

 

 

 

1982 - 1986

 

 

Medlemmer:

1982: 47, hvorav 35 i hovedkorpset.

1983: 45, hvorav 37 i hovedkorpset.

1984: 44, hvorav 37 i hovedkorpset.

1985: 48, hvorav 36 i hovedkorpset.

1986: 54, hvorav 45 i hovedkorpset.

 

Dirigenter:

1982 – 1984: Jan Karlsen

1985 – 1986: Olav Lysne/Johnny Andresen

 

Ledere av korpsstyret:

1982 – 1984: Frits Lemstad

1985 – 1986: Marit T. Carlsen

 

Særpreg for perioden

Denne perioden i korpsets liv starter etter at korpset hadde feiret sitt 50 års jubileum. Aktivitetene i jubileumsåret var svært omfattende. Alle som hadde en eller annen tilknytning til korpset var engasjert i et krevende program som omfattet både tur til Skottland, jubileumskonsert i Universitetets Aula og stor festmiddag i Militære Samfunns festsal. Gjennomføringen av 50 års-jubileet ble en kraftig markering av 50 års innsats i lokalmiljøet på Jar. Gjennomføringen av jubileumsfeiringen virket svært motiverende for samholdet og prestasjonsnivået i korpset. Mange eldre korpsmedlemmer, som kanskje ville ha sluttet tidligere ville gjerne være med på jubileumsaktivitetene. Korpsets dirigent – Morten Kjærnet hadde høye musikalske ambisjoner på korpsets vegne, og klarte å få det beste ut av hvert enkelt korpsmedlem. Når 1981 ebbet ut merket man en betydelig endring i situasjonen. De eldste forlot korpset og man mistet derved svært mange støttespillere. Innsatsen i jubileumsåret hadde krevd sitt, og både barna og foreldrene trengte å legge seg på et litt lavere tempo.

 

Oppstarten i januar 1982 ble på mange måter et antiklimaks. På den ukentlige øvelsen var det nå langt færre og vesentlig yngre barn til stede. Det er en betydelig større utfordring å få mange små barn til å konsentrere seg om oppgaven samtidig når man ikke har noen større barn som forbilder. Denne utfordringen falt først og fremst på korpsets nye dirigent – Jan Karlsen. Som de fleste dirigenter hadde også han ambisjoner om å utvikle korpset til et høyt musikalsk nivå, men han innså nok relativt snart at dette ville måtte ta noe tid til gjennomsnittsalderen ble vesentlig høyere enn den var. Av styrereferatene fra denne tiden kan man lese at den største utfordringen er å holde ro under øvelsene og få musikantene til å konsentrere seg oppgavene.

 

Det var således en stor oppgave både for styret og dirigent å løse disse utfordringer. Styret, dirigent og representanter for korpsmedlemmene fant etter hvert frem til gode tiltak som førte til at trivselen og samholdet bedret seg.

 

Gjennom forskjellige tiltak hadde man fått til et godt miljø innad i korpset, men hva kunne man gjøre for å få opp de musikalske ferdigheter. Et vellykket tiltak i så henseende var innføringen av snorprøven. Medlemmer som hadde spilt minimum 2 år i korpset kunne gå opp til en ferdighetsprøve. Alle som hadde bestått fikk bære en gullsnor på uniformen.

Fra vårt kildemateriale ser vi at ambisjonene for kommende år settes relativt høyt, og innsatsstyret får i oppdrag å skaffe 67 000 kroner til korpset ved inntekter fra loppemarked og julemesse.

 

Mange korpsmusikanter dyrker også andre fritidsaktiviteter, og fra tid til annen oppstår det problemer med at man skulle ha vært på to forskjellige steder til samme tid. Når forfallet ble ekstra stort på grunn av mange korpsmedlemmers deltakelse i idrettsaktiviteter, var det ikke annet å gjøre enn å avlyse deltakelse på kretsstevnet.

 

Å skaffe gode instruktører var alltid en utfordring. Noe av behovet fikk man dekket ved å benytte seg av de eldste korpsmedlemmene som etter hvert var blitt dyktige utøvere på sine instrumenter og som var motivert for å lære opp våre nye aspiranter. For mange aspiranter ble nok den unge instruktøren et godt forbilde. Etter hvert fikk korpset et fast samarbeide med den lokale musikkskolen. Den kommunale musikkskolen har hatt meget stor betydning for alle korpsene i Bærum.

 

Å skaffe penger for å drive korpset har alltid vært en utfordring som har krevd en betydelig innsats fra foreldrene. Loppemarked og julemesse har vært fast inntektsaktiviteter i alle år. I denne perioden skaffet korpset seg en ekstra inntektskilde i form av flytteoppdrag for bedrifter. Vi hadde noen resurssterke fedre som stod for en prikkfri organisering av et flytteoppdrag over en weekend. Med topp innsats fra mange foreldre gikk alt som planlagt og innsatsen innbrakte det samme som inntekten av 3 loppemarkeder på den tiden. 

 

Korpsturer

1983 – Åland

Korpsets økonomiske situasjon var tilfredsstillende og styret besluttet at man ville arrangere en korpstur for å motivere barna og skape enda større oppslutning om korpset. I slutten av juni satte 59 deltakere seg på en buss til Stockholm for å dra videre med fergen til Åland. Korpset fikk noen fine dager i Ålands ”hovedstad” Mariehamn, hvor det meste av tiden gikk med til bading og lek, men det seriøse ble også ivaretatt med friluftskonsert på folkemuseet.

Fra en friluftskonsert på folkemuseet utenfor Mariehamn. Jan Carlsen dirigerer korpset.




Ledere og musikanter nyter den lyse sommerkvelden på Åland

 

1986 – Jugoslavia

Da korpset fylte 55 år dro korpset på tur til Jugoslavia. Siden ingen norske reiseoperatører kunne tilby et passende opplegg ble en svensk operatør valgt. Først gikk turen med buss til Stockholm og derfra med fly til Dubrovnik. Etter en slitsom reise ankom man hotellet som ikke hadde fulgt den romlisten som var sendt dem på forhånd. Til tross for disse praktiske problemene fikk deltakerne noen fine dager med mye bading, lek og sightseeingturer. Det ble holdt 2 vellykkede konserter på hotellområdet.

 

Korpset spiller på scenen foran hotellet hvor man var innkvartert.

 

Deltakerne fikk rikelig anledning til bading og soling.

 

 

Seminarer

1982: 13.-15. august Røeds Hotell, Larkollen

I helgen 13. – 15. august ble det holdt et seminar på Røeds Hotell på Larkollen. I godt sommervær kjørte Sverre Styff deltakerne med buss ned til det gamle sjarmerende hotellet ved sjøkanten. Kombinasjonen av sol, sommer, varmt sjøbad og god forpleining skapte de beste rammer rundt et vellykket seminar også musikalsk.

 

Sverre Styff har en effektiv metode for å få fyr på grillen


Nita Brække og Gerd Ramstad sørger for serveringen.

 

1984: Seminaret ble lagt til Haraldvangen i Hurdal i tiden 13. – 15. januar. Det var et vellykket valg av kurssted. Et hyggelig vertskap og gode lokaler bidro til dette. Å bo sammen på et fremmed sted blant jevnaldrende er alltid spennende for barn. Det er ikke lett å få sove når muligheten for å ha det gøy og lure lederne er der. De færreste tenker på problemene som melder seg neste dag. Noen røpet nok dette da de kom hjem, og lederne ble derfor bedt om å passe bedre på neste gang. Det ble øvd flittig både i store og små grupper. Ute lå snøen dyp med mange kuldegrader. Uteaktiviteter ble det lite av, men mye spilling og innekos.

 

Frank Lemstad leder samspillet med messingbesetningen.
.

Dirigenten Jan Carlsen leder her hele korpset


Frank Lemstad gir Torgeir Sørbye noen gode råd.


Pizzakos om kvelden – fra venstre: Margrethe Lund, Anette Dahl, Gyri Esmann, Karianne Finngaard, Kathrine Brinchmann Hansen, Siri Brinchmann Hansen


Pizza og Pepsi setter disse guttene pris på – fra venstre: Nils Ole Bay, Torgeir Sørbye, Emil Hoffmann, Trond Thorvaldsen, Ø. Stangebye, Anders Tveten og foran Petter Wold

 

1984: 17.- 19. august Studenthytta, Nordmarka

Muligheten bød seg ganske snart da virksomheten etter sommerferien startet opp med et seminar på Studenthytta i Nordmarka. Reisen var kort. En liten biltur til Sørkedalen og så noen kilometer opp til fots, mens instrumenter og utstyr ble kjørt frem. Til tross for at forholdene var nokså enkle på dette stedet, ble seminaret vellykket. Her fikk man treffe sine korpsvenner etter ferien og øvd seg opp etter en lang sommerferie uten musikalsk utfoldelse for de fleste. Oppholdet bød ikke bare på plikter. Blankvann ligger like ved og innbød på bading, og med det gode og varme været var det mange som ble fristet til en frisk dukkert.

Seminardeltakere og ledere samlet foran Studenthytta

Øyvind Kristoffersen instruerer her Karianne Finngård og Nils Ole Bay


Emil Hoffmann (t.v.) og Anders Tveten i dyp konsentrasjon over partituret.


Saksofoner i samspill - fra venstre: Birger Jaasund, Thomas Poppe, Henning Carlsen, Geir Messel

 

1985: 16. - 18. august Gausdal Høyfjellshotell

På dette seminaret deltok 48 musikanter. Seminaret ble meget vellykket. Man merket godt at det hadde vært en lang sommerferie og at det var godt å komme i gang med samspillet. Det ble også rikelig med tid til fritidsaktiviteter og sosialt samvær. Det ble en fin oppstart til et nytt korpsår med noe færre musikanter i samspillet, men mange nye aspiranter.

 

1986: 31. 1 – 2.2 Hurdal

Dette var et fellesseminar med Lysaker Skoles Musikkorps, som man hadde samarbeidet med en god stund. På denne tiden var korpset mindre enn vanlig og man hadde problemer med rekrutteringen.  Det deltok derfor bare 20 musikanter fra Jar. Siden dirigenten også ledet Lysaker, var det naturlig å etablere et samarbeid. Det ble et vellykket seminar som ble fulgt opp av en avslutningskonsert for samarbeidsprosjektet i Jar Kirke.

 

Seminarer og korpsturer huskes nok som de hyggeligste korpsminner, men en korpsmusikants liv består også av mange faste plikter som veksler mellom øvelser og spilleoppdrag. Det å mestre et vanskelig parti på notearket under en øvelse eller motta en helhjertet applaus på en konsert gir også en glede som betyr mye for den personlige utviklingen.

 

Fra flaggheisingen på Jar Skole en 17. mai dag – for tidlig for de fleste Jarboere.


Et besøk på Jar Gård 17. mai er fast da som nå. Korpset passerer den gamle driftsbygningen som nå er borte. Arne Aanensen er fanebærer


Trond Thorvaldsen og Emil Hoffmann i konsentrert samspill


Karoline Ramstad og Anne Engelstad i hyggelig pasiar


Gorm Carlsen har pyntet instrumentet for nasjonaldagen. Her blir det musikk og feiring


Olav Lysne var dirigent for korpset i 1985-1986.

 

 

1986 - 1991

 

 

Medlemmer:

1986: 43, hvorav 25 i hovedkorpset.

1987: 44, hvorav 28 i hovedkorpset.

1988: 44, hvorav 31 i hovedkorpset.

1990: 46, hvorav 30 i hovedkorpset.

1991: 56, hvorav 33 i hovedkorpset.

 

Dirigenter:

1986-88: Jonny Andersen

1988-91: Vivi Chronholm

 

Ledere av korpsstyret:

1986–88: Jan U Hoffmann

1989–91: Liv-Marie Bakka

 

Særpreg for perioden.

Våren 1987 hadde Jar skole et stort og flott korpset med mange rutinerte musikantene. 17.mai stilte korpset med hele 5 russ i toget. Med så mange eldre musikanter blir det også en forventet avgang, men det ble flere enn bare de eldste som sluttet dette året. Hele 22 musikanter sluttet i løpet av 87. Korpset ble lite og sårbart og blant annet manglet de helt slagverksgruppe. Problemet ble løst med å låne og betale ett par musikanter fra et annet korps, inntil korpset egne to aspiranter kunne flyttes opp i hovedkorpset.

Korpset hadde fått en ny dirigent, som het Jonny Andersen. Han var ung, men en allsidig musiker som spilte mange instrumenter.

 

Folk kom fra alle kanter for å se korpset marsjere i gamlebyen i Gdansk.
.

I hele perioden hadde korpset samarbeidet med mange andre skolekorps. Våren 1987 startet samarbeidet med Lysaker skolekorps. Begge korpsene var små, så man slo seg sammen til fellesøvelser, og stilte sammen på seminar, konkurranser og konserter.  Noen av medlemmene i korpsstyret mente at det ville være lurt å slå sammen de to korpsene til ett korps fremover. Det ble mye diskusjon og stor uenighet i styret om dette forslaget. Den andre delen av styret mente det var viktig at Jar skole hadde sitt eget korps.

 

Korpset med tamburmajor på Tusenfryd.

.
Det ble nødvendig å rekruttere flere musikanter, så den delen av styret som ikke ønsket sammenslåing, satte i gang en stor satsing. Høsten 1988 startet man opp med Gøy med musikk som var et tilbud til alle 1. og 2.klassinger på skolen. Det ble enormt populært og i alt 30 barn meldte seg på kurset. Tilgangen på aspiranter økte og i 1989 tok korpset opp 15. nye aspiranter. I tiden fremover fortsatte den gode øking av nye aspiranter.

 

Korpset trenger trommeslagere, og det går raskere å bli god når man øver med korpslua på.
.
I skoleåret 1987/1988 fikk man til et 4-korpssamarbeid men Lysaker, Snarøya, Stabekk og Jar. Dette var et eget tilbud til musikanter fra ungdomsskolealder og oppover. 

                         
Korpset spiller for kongen og dronningen.                                           Korpsets dirigent Vivi Chronholm underholder på jubileumsfesten


Midt i perioden startet man en sommertradisjon som varte i flere år. Skoleåret ble avsluttet med en sommerfest for både musikanter, søsken og foreldre. Det var familien Tveten som var modige nok til å ta i mot oss alle sammen. Kvelden startet med spilling, så ble det grillmat, leker og bading. Noen av lederne ble alltid kastet i vannet til stor jubel fra musikantene.

 
                         
      På vei til sommerfest                                      Foreldre og barn bader og griller                           Sommeravslutning i badebasseng hos Tveten.

Våren 1988 skiftet korpset dirigent og Vivi Chronholm kom tilbake til Jar. Hun var trolig den mest kvalifiserte og rutinerte dirigenten korpset hadde hatt på mange år. Hun hadde selv både vært musikant og dirigent i Jar skolekorps tidligere.

 

Både i 1989 og 1990 hadde vi karnevalsfest på skolen, og voksne og barn kom i flotte kostymer. Det ble dans for store og små til eget danseband av korpsets eldste musikanter.

 

Jubileumsåret 1990-1991 hadde Jar igjen fått et stort og stabilt korps. Det musikalske nivået var bra og det var stor aktivitet i og rundt korpset. Det morsomste oppdraget det året var nok å få spille på signingsferden for kongen og dronningen.  Korpset fikk dette året også egen tamburmajor, noe de hadde vært foruten i flere år. Flere av musikantene fikk gullsnor for fullførte et kurs arrangert av Norges musikkorpsforbund.


Veterankorpset på Jar skole
 

Dette året startet vi et eget Veterankorps på Jar. Dette korpset besto av korpsforeldre, samt noen tidligere musikanter og telte i alt ca 12 stykker på 17.mai 1991. Korpsturen til Polen ble et høydepunkt og en fin avslutning på korpsåret. Totalt deltok 37 musikantene og 29 foreldre. E. Pudelewicz var med som dirigent. Polen er hans hjemland, så han hjalp til med planlegging og gjennomføring av programmet. Korpset ble meget godt mottatt alle steder, og de voksne fikk opplevelsen det gode samholdet det blir mellom eldre og yngre unger i et korps, noe som sjelden i andre aktiviteter for barn.


E. Pudelewicz dirigerte korpset på Polenturen
 

Korpset hadde i hele perioden et eget innsatsstyre, som organiserte arbeidet med å få inntekter til korpsdriften. Korpset fikk inntektene sine fra loppemarked, papirinnsamling, julemesse, foruten medlemskontingent.  I tillegg kom det noen enkeltoppdrag, som flytting, bingovakt nissekonserter m.m.


Venneforeningen overrekker sin gave til korpset i 1991. Dette er penger som kommer godt med til innkjøp av nye instrumenter.

I 1990 ble det slutt på papirinnsamlingen, fordi kommunen bestemte seg til å sette den jobben bort til et privat firma. Avgjørelsen møtte kritikk fra korpsene i Bærum.

 

Korpsturer

Høydepunktet på slutten av skoleåret er alltid korpsturen. Der blir musikantene bedre kjent med hverandre, og det var mye moro og lek på disse turene. Unger i alle aldersgrupper lekte sammen i flere dager, og mang en aspirant fikk sin helt blant de store musikantene, en å se opp til.

 

17.-21.juni 1988

Korpstur til Göteborg

14. juni 1989

Korpstur til Tusenfryd fornøyelsespark

15-18. juni 1990

Korpsfestival i Kragerø

22-28. juni 1991

Korpstur til Polen

 

I Gøteborg hadde korpset konserter i dyreparken og på Liseberg. Det ble også tid til besøk på Volvo-fabrikken og badetur på Marstrand.

                                   
Vår skolekontakt i korpsstyret Inger Helene Kveiland og
rektor Ingegerd Holst var med på polenturen.
                                         Vi besøkte flere historiske steder og lærte mye om Polens historie.
 

Konserter og seminarer

Skoleåret 1986/1987

5.april Konsert med Lysaker og Frode Tingnæs i festsalen på Stabekk skole.

Konkurranse/stevner: Konkurranse i Trekanten sammen med Lysaker skolekorps

 

Skoleåret 1987/1988

Konsert 18. oktober i samarbeid med Lysaker, Snarøya, Stabekk korpsene. 17.desember kirkekonsert i samarbeid med strykeorkesteret, 20. mars familie-solistkonsert.

Konkurranse/stevner: 7. februar konkurranse i Trekanten i Asker

                 
Skolekorpset, sted og dato ukjent.                                    Ragnar Os og Anders Tveten avslutter sommerfesten med "Ut mot Havet" på baryton.
 

Skoleåret 1988/1989

Høstparaden 13.november. 2.april konsert i Ski i samarbeid med Nordby skolekorps.

Konkurranse: 5. februar konkurranse i Trekanten i Asker. Jar stilte sammen med Lysaker skolekorps.

 

Skoleåret 1989/1990

Seminar: 20-22.oktober på Kongsberg 

Konserter/Parader: 12. november høstparaden. Huskonsert 22. oktober. 28. februar karneval med eget danseband av korpsets eldste musikanter. Konsert i Snarøya kirke i samarbeid med korpset på Snarøya.

Stevne: 10. juni for Smågardistene (75 år) 9. september på Økernbråten.

 

Skoleåret 1990/1991

Korpsseminar: 3-4 november på skolen

Konserter/Parader: 14. november høstkonsert for foreldre, Nissekorps på CC-vest på lørdagene i desember, Vårkonsert og karneval på skolen 6. mars med eget danseband. 20. juni spilte korpset for kongen og dronningen på deres signingsferd.

Stevne/Parade: 11. november parade på Ramstad skole, 2. juni på Nesodden, 8. september på Stovner.
.


Jubileumsbilde 16. oktober 1991.

1. rekke: Peder Lalim, Haldor Asvall, Carl Ulrik Simonsen, Anne Elisabeth Lie, Odd Andreas Blix, Andreas Bakka Hjertø, Fritjof M. Clausen, Jonathan Brænde, Anders Lunke, Pia Wikborg, Eivind Kluge, Nina Elisabeth Hauan Hauge, Christoffer Molstad.
2. rekke: Karoline Bakka Hjertø, Eugeniusz Pudelewicz (aspirantdirigent), Hans Christian Berge, Øystein Andli, Christian Brunsvig, Hege Solvoll, Bjørn Andreas Simonsen, Halvor Langeland, Elena Lødner Egge, Kari Margrethe Benz, Johan Didrik Nielsen, Caroline Hammer, Monica F. Andreassen, Sissel Falch, Bente Lunke, Vivi Chronholm (dirigent).
3. rekke: Markus Bakka Hjertø, Birgitte Molstad, Christine Hauan Hauge, Borghild Bay, Helle Gjedebo, Carine Endresen, Vibeke Salvesen, Magnus Haugerud Mork, Vegard Asvall, Jon Gravråk, Henrik Aanensen, Nina Juul Alfsen, Steinar Skjeggedal.
4. rekke: Jan Pavel Blazek, Geir Messel, Hilde Tveten, Anders Roald, Torgeir Sørbye, Nils Ole Bay, Trond Thorvaldsen, Anders Tveten, Kristin Falch, Åse Ingvild Risberg, Mette Nyheim.

 

1991 - 1996

 

 

Medlemmer:

1992: 65, hvorav 40 i hovedkorpset.

1993: 58, hvorav 38 i hovedkorpset.

1994: 51, hvorav 35 i hovedkorpset.

1995: 68, hvorav 38 i hovedkorpset.

1996: 71, hvorav 34 i hovedkorpset.

 

Dirigenter:

1991-92: Vivi Chronholm

1992-93: Håkon Skoge

1993-96: Bård Alsvik

 

Ledere av korpsstyret:

1989–93: Liv Marie Bakka

1993–99: Gerry Benz

 
Særpreg for perioden.


    

     Korpset spiller på Jar gård 17. mai 1996.

 

Skoleåret 1991-1992 var korpsets 60 års-jubileumssesong og derfor en travel sesong. I oktober ble det holdt en jubileumskonsert i Jar kirke, med et svært høyt musikalsk nivå. Senere på kvelden var det en minnerik jubileumsfest på Strand restaurant.

Gjennomsnittsalderen på musikantene dette året var høy, og det samme var den musikalske kvaliteten. Korpset fikk 2. ærespris i 2. divisjon i musikkonkurransen til Asker og Bærum distrikt i februar. Vårsesongen ble avsluttet med et vellykket jubileumsstevne på Jar skole den 14. juni, der til sammen 8 korps fra nærmiljøet deltok.


Jubileumsstevne på Jar 14. juni 1992

 

 

Til sommeren 1992 sluttet mange av de eldste musikantene, slik at gjennomsnittsalderen sank betraktelig. I sesongen 1992/1993 var den helt nede på 12 år. Det som særpreger perioden fra høsten 1992 til våren 1996, er likevel stabilitet. Riktignok varierte medlemstallet noe, men antall musikanter i hovedkorpset var relativt stabilt. I årene før starten på denne perioden var det hyppige skifter av dirigenter. Men i januar 1993 fikk korpset en ny dirigent: Bård Alsvik. Han ble korpsets dirigent helt fram til våren 1997, og han kom dermed til å sette et sterkt preg på korpsets utvikling i denne perioden. Det var også god stabilitet i ledelsen av korpset, i og med at korpset hadde samme formann, Gerry Benz, i alle disse årene.

 

Tidlig morgen i Utsiktsveien, 17. mai 1996. Gerry Benz bærer fanen.

 

Noe annet som skjedde i løpet av disse årene, var at flere og flere instruktørtimer ble dekket av Bærum kommunale musikkskole, og i årsberetningen for 1996 kan man lese at det har lykkes korpset å få samtlige av korpsets instruktører tilknyttet musikkskolen f.o.m. våren 1996.

 

Korpsturer

Det er en varm sommerdag ved stranda i Scarborough. Året er 1994, og Jar skoles musikkorps er på tur for å delta i Scarborough Fair Music Festival. Barna bader, de voksne soler seg og korpslederen ligger og smådøser med klærne på. Plutselig kjenner han fire faste grep rundt anklene og armene. Det er fire av de store guttene som raskt og resolutt bærer ham ut i vannet og slipper ham rett ned på ganske dypt vann. Det hører med til historien at lommeboka med innhold også fikk et ufrivillig bad, slik at penger og papirer etterpå måtte henges opp til tørk.

 

”De store gutta” spiser frokost på hotellet i Scarborough. Fra venstre Markus Bakka Hjertø, Vegard Asvall, Jon Gravråk, Magnus Mork Haugerud, Erik Libæk Hall, Henrik Aanensen og Andreas Roald.

 

Dette lille minnet for å vise hva som kunne skje når man var på tur med korpset! Korpset var i denne perioden på mange turer, og felles for alle turene var blandingen av konserter og fornøyelser, i tillegg til at lederne av og til kunne bli utsatt for uskyldige pek.

 

Dette var turene mellom høsten 1991 og våren 1996:

  • 1992: Mjøsfestivalen på Gjøvik
  • 1993: Uppsala
  • 1994: Scarborough Music Festival
  • 1995: Spiterstulen
  • 1996: Vel Blåst-festivalen i Larvik

     

     


Å overnatte i sovepose på gulvet i et klasserom hører med til en ekte korpstur!

Dette bildet er tatt på turen til Larvik i 1996. Fra venstre: Hanne Ek Brastad, Aruna Rusdal, Kristina Oelschlägel, Tone Hauan, Siri Therese Andersen, Anne Elisabeth Lie, Liv Lindtvedt, Elisabeth Steenks, Julie Elise Hauge og Catrine Brat Bilstad.


Stemningsbilde fra guttenes klasserom på Mesterfjellet skole i Larvik. Fra venstre: Øystein Andli, Steffen Libæk Hall, Uno Wikborg, Nikolai Benz og Anders Nielsen.
 

Høydepunktet var nok turen til Scarborough. Korpset deltok i en konkurranse med syv andre norske korps og ble nr 3! I tillegg var det konsert ved Jorvik Viking Centre i York og parade langs Scarboroughs strandpromenade med 13 andre korps. Tid til sightseeing ble det også, med omvisning på Scarborough festning og ikke minst et besøk på vikingsenteret i York. Turen hjem ble minnerik på mange måter. Den skulle foregå med ferge fra Newcastle til Göteborg og buss fra Göteborg og hjem. Men da korpset ankom Newcastle, viste det seg at fergen hadde maskinproblemer, og at turen var innstilt. Dermed måtte korpset tilbringe en dag ekstra på hotell i Newcastle, selvsagt betalt av rederiet. Dagen etter ble det fergetur til Bergen i stedet for til Göteborg, men båten var fullbooket, slik at alle, både musikanter og voksne, måtte finne seg en ledig plass på gulvet når natten falt på. 
 


Korpset holder konsert i hovedgata i Scarborough. 
 
En annen minnerik tur var turen til Spiterstulen St. Hans-helgen 1995. Korpset spilte for gjestene på selve St. Hans-aften, men det som huskes best er nok brevandringen på Svellnosbreen og turen til Galdhøpiggen. Det er nok ikke så mange som har stått på Norges tak i strålende klart vær uten vind! 


2469 meter over havet. Stolte korpsmedlemmer på Norges høyeste fjelltopp! 
 
 
Seminarer.
Det ble arrangert flere seminarer for musikantene i årene mellom 1992 og 1996. Noen ganger reiste korpset bort på helgeseminar, mens andre ganger ble seminaret arrangert i nærmiljøet, fortrinnsvis på Jar skole. I årene mellom 1991 og 1996 reiste korpset bort på disse helgeseminarene:
 - 1992: Oset høyfjellshotell på Golsfjellet
 - 1993: Årjäng i Sverige
 - 1995: Nordheim Fjellstue, Ål i Hallingdal  

 

I det siste året som dette kapittelet dekker, ble det holdt seminar på Lysaker skole helgen 23. og 24. mars 1996. Dette var et naturlig nok et seminar uten overnatting, men musikalsk sett var dette seminaret kanskje det mest vellykkete i denne perioden. Det ble arrangert i samarbeid med Lysaker skolekorps. Høydepunktet var felleskonserten søndag kveld i gymsalen på Stabekk videregående skole, med røykmaskin, korpsets formann Gerry Benz utkledd som operafantomet og ikke minst med sangerinnen Grethe Svendsen som vokalist. Etter manges mening en av de flotteste konsertene korpset var med på i denne perioden.

 

Nattevandringer på Krokskogen

Dirigent Bård Alsvik hadde mange interesser utover musikken. En av dem var interessen for friluftsliv. Takket være ham var korpset med på to uforglemmelige nattevandringer på Krokskogen. Den første var våren 1994, og gikk i Asbjørnsens fotspor fra Skansebakken innerst i Sørkedalen til Damtjern på Ringerike. Det er denne turen Asbjørnsen har skildret i fortellingen ”En sommernatt på Krokskogen”. Den andre turen gikk to år senere, fra Kleivstua til Damtjern. Begge turene startet ved 22-tiden om kvelden, med ankomst til bestemmelsesstedet ved 6-tiden om morgenen.

 

Korpsfrokosten om morgenen 17. mai er en gammel tradisjon som fortsatt holdes i hevd. Bildet er fra 17. mai 1996.

 

En annen god, gammel tradisjon er juletrefesten i skolens gymsal. Dette bildet er fra 1994.

 


Bilder fra jubileumsfesten:
                                                                 
Fra venstre: Trond Thorvaldsen, Anders Tveten, Torgeir Sørbye, Geir Messel, Ragnar Os og Nils Ole Bay.


Fra venstre: Øyvind Kristoffersen, Monica F. Anderssen og Odd Andreas Blix. 
 


Musikanter og ledere slapper av under Mjøsfestivalen 1992.
 


Gammel Jegermarsj var fellesnummer under jubileumsstevnet.

 

1996 - 2001

 

 

Medlemmer:

1996: 68, hvorav 38 i hovedkorpset.

1997: 53, hvorav 33 i hovedkorpset.

1998: 53, hvorav 33 i hovedkorpset.

1999: 24, hvorav 8 i hovedkorpset.

2000: 40, hvorav 28 i hovedkorpset.

 

Dirigenter:

1996-97: Bård Alsvik

1999-99: Morten Sanner

1999-2001: Trond Nielsen

 

Ledere av korpsstyret:

1996 – 2000: Gerry Benz

2000 – 2001: Eigil Ulvin Olsen

 

Særpreg for perioden

 
Fra korpsets tradisjonsrike morgenkonsert på Jar Gård 1997.

Femårsperioden startet sterkt, med 65-årsjubileum høsten 1996 og over 60 spillende medlemmer. Utover på 90-tallet var rekrutteringen synkende, og da nytt korpsår startet høsten 1999, var det kun 8 medlemmer i hovedkorpset.

 

Bærum kommunale Musikkskole tok i 1998 over den musikalske undervisningen av medlemmene. Denne omleggingen preget på mange måter perioden; først gjennom en rekke diskusjoner både i korpsene og i fora hvor korpsene møttes, og senere gjennom de tilpasninger som både korpset og foreldrene måtte gjøre til det nye regimet. Blant annet reduserte korpset sin kontingent med 50 % da Musikkskolen økte elevbetalingen i 1998.

 

I løpet av disse knappe fem årene hadde korpset tre dirigenter. Bård Alsvik ble avløst av Morten Sanner, som var en entusiastisk og god dirigent i tre år, til han igjen ble avløst av Trond Nielsen høsten 1999. Trond hadde en svært vanskelig oppgave med å tilpasse repertoaret det lille korpset. Denne oppgaven løste han svært bra, slik at korpset kunne avvikle de tradisjonelle stevner og turer med marsjer og konserter som før.


Busstur i Nederland med Halldor Asvall, Øystein Andli, Maria Johannessen og Steffen Libæk Hall.
 

Naturlig nok sto rekrutteringen i fokus, spesielt mot slutten av perioden. Det ble lagt ned store ressurser i musikkundervisningen fra korpsets side, siden Musikkskolen kun dekket 30 % av korpsets behov. Intens rekruttering med satsing på egnet musikklek-program ga for eksempel 18 nye aspiranter i 2000. Imidlertid var avgangen stor blant nyrekrutterte, og avviklingen av musikkundervisningen krevde stor innsats.

 
                                   
Trikken må pent vente på korpset i Gøteborg 1999.                                                  Hele korpset samlet i Gøteborg 1999.

 

For å holde på spesielt de eldre musikantene, ble de bevisst tilgodesett med kinobesøk og fjellturer om vinteren, mens de fikk egne opplegg på sommerturene våre.

                                                    
6 glade ungdommer i Gøteborg: Nicolai Benz, Øystein Andli, Kristina Oelschlägel, Anders Nielsen, Catrine Brat Bilstad, Steffen Libæk Hall og Halldor Asvall. 

 
Årsmøtet høsten 1998 gjenspeilet den vanskelige situasjonen som korpset var i, da ingen ville ta på seg vervet som styreleder. I henhold til vedtektene ble korpset ledet av et interimstyre frem til et nytt årsmøte fikk valgt et nytt styre. Med et svært lite medlemstall, ble imidlertid ikke styret komplett, og de neste to – tre årene var preget av at noen få hadde mange verv.

 
                                 
16. mai får barnehagene sitt eget tog med korpset.          Finn Eivind Eskøy og Krististoffer Bjerklund               Fra 17. mai på Jarbanen 1999.

 
 
Da Jar Skole var under ombygging 1998 - 1999 mistet korpset i over ett år både øvingslokaler og lagerrom. Korpsets eiendeler ble spredt i private garasjer og kommunale låver, mens øvelsene ble holdt på Steinerskolen. Allerede i 1996 hadde man innledet et samarbeid med Steinerskolen, og fra høsten 1998 foregikk øvelsene i felleskap på Hosle. I årsberetningen for korpsåret 1998-1999 blir det lagt vekt på de problemene som dette medførte både for rekruttering, økonomi og generell trivsel.

 

Korpset spiller på et eldresenter i Larvik 2000. 13 musikanter, 10 aspiranter, to foreldre og en dirigent.

I løpet av perioden hadde korpsets viktigste inntektskilder, Loppemarked og Julemesse vokst kraftig i betydning. Med unntak av ”asyl”-året 1999- 1998, hvor disse arrangementene ble holdt henholdsvis på Lysaker skole og på Jarbanen, har denne gode utviklingen vedvart.

 

Korpsturer

- 1997: Nordwiijk, Nederland

- 1998: Ingen felles sommertur

- 1999: Gøteborg

- 2000: Larvik

- 2001: Gøteborg

 

Korpset deltok to ganger på Gothenburg Music Festival; både i 1999 og i 2001. Til tross for et internasjonalt navn, var de aller fleste korpsene (med ett eller to unntak) norske. Turene innebar konserter og lange besøk i Liseberg og marsj opp Kungsportavenyn. Turene passer bra til et korps som oss, også.


Båttur i Nederland med Anders Lunke, Steffen Libæk Hall, Øystein Andli og Nicolai Benz.


Tre blide jenter i Larvik: Oda Paulsen, Oda Wood og Line Paulsen.


Fra Larvik: Espen Eskås, Anders Nielsen, Lillian Benz, Nina Kofstad, Julie Kofstad og Cecilie Hauan.


Vi måtte bade i Larvik også.


Fra vårt første ""Det blåser i Bærum" på Evje 1999.

Seminarer

Det ble i perioden lagt stor vekt på seminarer, og disse ble avviklet både i Langesund, på Sundvolden, på Jar Skole og i Askim. I 1999/2000 avviklet korpset to gehørspill-seminarer med instruktørene i gruppa Blås’yre og Pyjamazz. Disse oppleggene var musikalske og sosiale suksesser, men svært kostbare for et lite korps.

 

Hele korpset samlet og påkledd nye romslige korpsgensere i skolens musikkrom februar 2000.
 

Konserter

I perioden avviklet korpset konserter sammen med Lysaker og Steinerskolen Skolekorps. Konserten som markerte avslutningen av samarbeidet med Steinerskolen i 1999 var svært vellykket. I de etterfølgende årene ble det holdt konserter som avslutning på seminarene.

 

Korps og foreldre klare for representasjonsoppgaver i Larvik.

 

2001 - 2006

 

 

Medlemmer:

2002: 37, hvorav 24 i hovedkorpset

2003: 44, hvorav 24 i hovedkorpset

2004: 60, hvorav 29 i hovedkorpset

2005: 70, hvorav 27 i hovedkorpset

2006: 56, hvorav 28 i hovedkorpset

 

Dirigenter:

2002 – 2006: Andreas Olsson

 

Ledere av korpsstyret:

2002 – 2005: Pål Eskås

2005 – 2006: Ellen Kofstad

 

Særpreg for perioden


En glad gjeng i Sopot, Polen, sommeren 2003.

Skoleåret 2001-2002 var korpsets 70 års-jubileumssesong. På grunn av vanskeligheter med å rekruttere styremedlemmer ble det nødvendigvis mest fokus på ordinær drift da arbeidsmengden på enkelte styremedlemmer var svært stor. Det ble prioritert å få satt sammen et nytt styre for å bekle de viktigste verv, samtidig som ny dirigent arbeidet med et nytt musikalsk grunnlag.


Korpset spiller på CC Vest i mai 2002.

 
Gjennom et godt grunnlagsarbeid fra det utfordrende 2001/2002-året ble de neste årene preget av stabilitet og god utvikling på alle måter;

 - Medlemstallet var økende

 - Korpsets økonomiske situasjon var i positiv utvikling

 - God stabilitet i styret

 - Samme dirigent i hele perioden

Korpsets dirigent Andreas Olsson har vært meget betydningsfull for den gode musikalske utvikling korpset har hatt i perioden.

 

I tillegg til økende medlemstall har det vært stor stabilitet blant den eldste kjernen av medlemmer slik at gjennomsnittsalderen har økt gjennom hele perioden. Korpsets eldste medlemmer har vist et engasjement og en lojalitet til korpset og hverandre som har vært betydningfull og imponerende - dette har bidratt til et særdeles godt miljø.

 

5 veteraner i Mosehuset: Nina Kofstad, Hege Marie Rossow og Julie Kofstad bak, foran Line Paulsen og Oda Paulsen.

 

I året 2003/2004 ble et spesielt år da det for første gang i korpsets historie ble etablert en egen drilltropp i korpset. Det må nevnes at dette ikke kunne funnet sted uten Hilde Mømb’s store engasjement. Drilltroppen er nå en fargerik del av korpset, og det er også i samarbeid med skolen etablert en egen SFO-drill.
 

                                                                           
Julespilling hos Aker Kværner i 2002. Astrid Greve                  Espen Eskås Feirer nok en bursdag                          Sigurd Greve Kristensen tar en
Kristensen og Elin Tverås.                                                         på korpstur. Her i Mosehuset 2002.                     siste sjekk av utstyret før marsjering 
                                                                                                                                                                                                17. mai 2002.

                                                                    
 

Rekrutteringsarbeidet har gjennom hele perioden vært prioritert, men til tross for stor interesse er det blitt en trend at mange aspirant-medlemmer slutter etter kort  tid. Ny juniordirigent har blitt engasjert, og rutiner og opplegg er blitt endret for å kunne tilpasse seg krav og behov.

 
  
Tenning av julegranen på Jar skole desember 2002.
 

Den individuelle spilleopplæringa går i hovedsak gjennom Bærum kommunale Musikkskole. Dette har fungert delvis bra, men det oppleves til tider liten fleksibilitet fra Musikkskolen. (Det er også en kjennsgjerning at enkelte kommunalt ansatte spillelærere er mer opptatt av eget program og egne konserter enn korpsets opplegg!)
 

   
                 Vår første julekonsert med drill 2004.
 
 
Gjennom en årrekke har Genek  vært lærer og dirigent for våre musikanter. Han har delt sin musikalske glede med flere generasjoner musikanter. På dette bildet takes han for innsatsen av Pål Eskås i Polen 2003.

For første gang på mange år deltok korpset i Akershus-mesterskapet i mars 2006. Det ble en hederlig 11.plass, og korpset gjorde seg vel bemerket på en positiv måte,

 

Venneforeningens utrettelige innsats gjennom hele perioden må nevnes – den har vært av uvurderlig betydning!

 

Korpsturer

2002: Danmark – eget opplegg

2003: Polen – jubileumstur (forsinket)

2004: Kragerø – korpsfestival

2005: Bornholm – korpsfestival

2006: Scarborough – korpsfestival – jubileumstur

 
                       
  For annen gang på 12 år marsjerer korpset ned gamlebyen i Gdansk.                                        Stolte barn og voksne i Sopot.

 

Korpsturene har i perioden vært varierende på alle måter; fra helt egen regi til deltagelse i festivaler, fra innland til utland, men likt for alle er at de har vært vellykket til tross for ulike opplegg.

 

I 2003 reiste 70 forventingsfulle barn og voksne med buss fra Jar skole til Polen hvor vi ble møtt av en opplagt Eugeniuz («Genek») Pudelewicz. Korpset marsjerte og spilte i gamlebyen i Gdansk, arrangerte konsert i Sopot, og vi fikk opplevelser av ulik art. Det var spesielt å oppleve kultur og ulike rammebetingelser, og ikke minst turen til konsentrasjonsleiren Stutthof (for de eldste) ble en minnerik opplevelse.

I årsberetningen dette året stod det; ”Korpsmedlemmene i Jar Skoles Musikkorps har nok en gang vist seg tilliten verdig – dette er en fantastisk fin gjeng med barn og ungdom!”.


                                                  
          Frokoststemning på Bornholm.                                                                                        Fra Flamingoland sommeren 2006.
  

22 juni 2006 gikk turen til England og Scarborough. Turkomiteen hadde vært i sving gjennom hele året, og dette gjorde sitt til at denne jubileumsturen ble utrolig vellykket på alle måter.

Det var mange opptredener, og korpset deltok i to konkurranser – det ble en 2. og en 4. plass i en konkurranse med høyt musikkfaglig nivå. Stolte var vi da pokaler og trofeer kunne legges i bagasjen. Det var ellers mange utflukter og begivenhetene stod i kø for barn og voksne. En storfornøyd gjeng ankom Jar en snau uke senere – blide og fornøyde.


                                                       
Vi prøver kanonene i Svaneke: Solveig Greve Kristensen,                                                  Bro, bro brille som tidsfordriv på Bornholm.
Helene Mømb, Øyvind Kristensen, Trine Lise Eskøy, Henriette
Frogh Ringdal og Rebecka Lund.


                                                  
         Jentene koser seg på kafe i Svaneke.                                                                                       Musikkfestivalen i Drøbak 2005.


                                                
En glad gjeng jubler over den første annenplassen i                                      En fjerdedel av korpset er tvillinger: Marit og Marie Kveim, Ingvild og
Musikkonkurransene i Scarborough.                                                                    Linn Thea Lørscher, Julie og Nina Kofstad, Line og Oda Paulsen.

Seminarer

Det har blitt arrangert seminarer hvert år i perioden. Seminarene har funnet sted på skolen med overnatting. Erfaringen viser at medlemmene synes dette er en vel så god løsning som å reise bort. Et år ble seminaret holdt sammen med Bekkelaget Skoles Musikkorps.

 

Konserter

De siste årene er det blitt en tradisjon å avholde julekonsert i Kinofestsalen i Stabekk kulturhus lørdagen før julemessen. Dette er en hyggelig tradisjon som er åpen for alle.

 

Jubileumsstevne

Korpset arrangerer (sammen med Bekkestua sentrumsforening) jubileumsstevne lørdag 2. september 2006 på Bekkestua. 4 av nabokorpsene er med.

 

Jubileumsfest

Det er planlagt en jubileumsfest i november hvor medlemmer, tidligere medlemmer, familier og venneforening vil bli invitert.

 

                                                               
Korpset i juni 2006: Drill sittende:

 

75 år, men uten noen roligere hverdag av den grunn.

 

Det å være 75 år har ikke gjort noe med aktivitetsnivået vårt Aktivitetene er ikke redusert med alderen, snarere er dette året ekstra aktivt. Men så har vi jo også en god helse og et jubileum å markere!

 

Vi startet alt i februar med ekstra øvelser opp mot deltakelsen i Akershus-mesterskapet for Musikkorps i mars. Vi fikk 85 av 100 mulige poeng og var noenlunde fornøyde med det. Det var kun musikerne våre som deltok da dette var en ren musikalsk konkurranse.

 

Både i april og i mai var det tradisjonelle aktiviteter som loppemarked, selvsagt med innlagt loppefest for voksne, 17. mai med spilling både selve dagen og i prøvetoget samt Storkorpsfestivalen i Sandvika.

 

I juni deltok vi sammen med Strykeorkesteret på Jar skoles Åpne dag, som dette året sto i musikkens tegn. Vi spilte både fanfarer og marsjer, men høydepunktet var at vi sammen med Strykeorkesteret spilte et stykke fra filmen Flåklypa. Dette lød veldig flott og vi i korpset har signalisert at vi er interessert i å gjenta dette.

 

Etter mer tradisjonelle oppdrag som spillig for konfirmanter, skolens nye 1. klasser samt de avgåtte 7. klassene, var det tid for årets sommertur.

 

Det har blitt en viktig del av korpsåret å dra på sommertur. Vi har de siste årene hatt noe flotte turer både med og uten korpsmedlemmenes familier. Dette året var ikke noe unntak; vi reiste 42 korpsmedlemmer og 16 voksne til Scarborough i England med fly.

 

Innlosjert på to små hoteller vegg i vegg hadde vi noen aktive og flotte dager sammen. Vi gjorde det man skal gjøre på en korpstur, samt en god del mer; her ble det tid til å se Robin Hood Bay, vi var der de filmer Aidensfield, kjørte Harry Potter tog, spilte i York og vi gikk goast-walk i Scarborough, bare for å nevne noe.

 

Det største av alt var likevel at vi deltok i to konkurranser denne uken; en ren musikalsk konkurranse med drilltroppen som lekkert ”garnityr”, der vi fikk vår første 2. premie, og en konkurranse der vi i tillegg til det musikalske ble vurdert på disiplin og opptreden. Dette gav oss nok en 2. premie og her var det mange deltakere.  Denne konkurransen endte i en enorm parade gjennom hele byen. Det var publikum hele veien som klappet og hilste til oss med vår 2. plass. Det var moro å la seg hylle på denne måten. Både voksne og barn var svært stolte av korpset vårt.

 
Styret i Jubileumsåret består av: På huk: Susanne Mesøy. 1. rekke: Morten Kveim, Marianne Frogh Ringdal. Hilde Mømb, Herman Høegh, Mie Hartmann. 2. rekke: Anne Wold, Hilde Høegh. 3. rekke: Terje Tandberg, Ellen Kofstad, Pål eskås. Bakerst: Eigil Ulvin Olsen og Tine Greve


Høsten startet friskt med et lokalt jubileumsstevne på Bekkestua, der vi i samarbeid med Bekkestua sentrumsforening, fikk markere vårt jubileum ved å gi ut egen jubileumsmedalje. Dette var en flott dag med både strålende vær og strålende korpsmedlemmer. Vi både drillet og spilte veldig bra og det bare 2 uker etter skoleferien. Dagen etter spilte vi for en av våre konfirmanter i ikke fullt så flott vær.

 

I oktober fulgte vi opp med å ha et helgeseminar sammen med Høvik Verk skoles musikkorps. Vi avsluttet med ABBA-konsert på søndag ettermiddag.

 

November seminaret er bare for oss selv; da rigger vi oss til på Jar skole med drillstaver, instrumenter, soveposer og godterier. En helg som er preget av øvelser og sosialt samvær om hverandre. Også her avslutter vi med å vise hva vi har lært på søndagen.

 

I selve jubileumsmåneden skal jubileumsfesten arrangeres. Vi inviterer de som er rundt oss og som står oss nær til en festkonsert i Stabekk kinofestsal med etterfølgende middag på Stallkroa. For å være sikker på å nå flest mulig har vi bestemt oss for at dette skal arrangeres dagen før julemessen. Vi gleder oss til en festhelg der våre rød- og blå-kledde korpsmedlemmer er i sentrum for korpsets 75 års markering!

 

Så avholder vi julemessen, tenner julegranen og spiller litt for Kværner og på CC Vest før vi lar dette jubileumsåret gå over i historien.


 ​

75 år har gått, men hva med fremtiden?


Sett med mine øyne har korpset lagt flere epoker bak seg gjennom sine 75 år. Vi har hatt perioder der medlemstall og økonomi har gått opp og ned, perioder nesten uten musikere og nå med gode musikere og med en flott drilltropp. Hva er det som gjør at det svinger slik? Sikkert både trender og tilfeldigheter, men likevel.

 

Vi i korpsledelsen har de siste årene tenkt mye på dette; korpset har i perioder slitt med rekruttering og vi tror at vi må tenke annerledes for å kunne bestå også i fremtiden.

 

Hverdagene er aktive for foreldre med barn og ungdom i korpsalder, og vi overstrømmes med lokkende fritidstilbud. Vi har også de gamle mytene om at ”det er så masse jobb å ha barn i korps”, ”det er så kjedelig i korps ”og ”det er bare skolelysene som spiller i korps” å forholde oss til.

 

Dette er myter vi har levd med i alle år, likevel er det noen som ønsker å lære å spille og drille. Dette gleder oss, selv om det bekymrer oss at rekrutteringen av musikere ikke er så stor som vi kunne ønske.

 

Jeg tror det er styrkene vår vi må fremheve; alle vet at man lærer å spille / drille i korpset, men hva kan vi tilby utenom dette?

 

Vi i korpsledelsen tror at det er våre verdier vi må fokusere på; det er det som er vår styrke. Skal vi få barna til korpset og til å bli der, må vi bli bedre til å markedsføre våre verdier..

 

Vi må vise at vi er et sosialt mangfold på kryss og tvers av alder og kjønn Og at vi ikke er delt inn i aldersklasser slik de er det på fotball og håndball­banen. Gjennom korpset får barna et eget nettverk i nærmiljøet utenom klassemiljøet.

 




Stolt korpsleder Hilde Høegh og styreleder Ellen Kofstad med diplomet for 2. plass i Scarborough 2006 

Det er også viktig at foreldrene ser verdien av et slikt nettverk for sin egen del. I løpet av året legger vi derfor opp til minst en forelderfest. Vi prøver å blande ”nye og gamle” foreldre på dugnadsoppgaver og vi prøver å ha det moro mens vi gjør jobben. 
Håpet er å komme dit at man ønsker at barna skal begynne korps fordi det er så hyggelig for både barn og voksne å høre til der!

 

Vi ser på korpsmedlemmene som en ressurs når det gjelder dugnadsoppgaver og de blir også delt inn i ”erfarne og nye” grupper som jobber sammen.

 

Vi ser at de største i korpset som en selvfølge er sammen med de yngste både på turer og på øvelser og at de yngste nyter det! Vi ser til vår glede at ”gjengen” med korpsforeldre blir større og at man også omgås utenom korpset selv om man ikke har barn i samme klasse.

Dette er en styrke – denne må fremheves og dyrkes. Prioritering av det sosiale både for barn og voksne gjenspeiles i våre regnskaper og budsjetter. Vi har ikke råd til alt, men vi har i hvert fall ikke råd til å la være!

 

Personlig vet jeg Jar Skoles Musikkorps vil vare langt inn i fremtiden, vi har klart oss gjennom krig kjempet med våpen og vi har klart oss gjennom perioder med synkende medlemstall mang en gang. Da kan vi også overleve krigen om fritiden vår. Vi vet at vi har livets rett!

 

At det er behov for et korps er hevet over enhver tvil; vi er til tjeneste året rundt både i frivillige og betalte oppdrag!

 

 

Ellen Kofstad

Formann i Jar skoles Musikkorps

 
 

Jar skoles musikkorps taker alle musikanter, foreldre, Venneforening, skole og beboere på Jar og Stabekk for øvrig, som gjennom 75 år har bidratt til å holde korpset levende som et tilbud til barn og unge i vårt nærmiljø.

                                                   

 

2006 - 2014

 

 

Medlemmer:

2006: xx, hvorav xx i hovedkorpset

2007: xx, hvorav xx i hovedkorpset

2008: xx, hvorav xx i hovedkorpset

2009: xx, hvorav xx i hovedkorpset

2010: xx, hvorav xx i hovedkorpset

2011: xx, hvorav xx i hovedkorpset

2012: xx, hvorav xx i hovedkorpset

2013: xx, hvorav xx i hovedkorpset

2014: xx, hvorav xx i hovedkorpset

 

Dirigenter:

2006 – 20xx: NN

2006 – 20xx: NN

 

Ledere av korpsstyret:

2006 – 2010: NN

2006 – 2010: NN

2006 – 2010: NN

2006 – 2010: NN

 

 

Særpreg for perioden

Denne delen om perioden fra 2006 til 2014 vil bli publisert så snart den er ferdig utarbeidet.