Vil du være med i korpset vårt?

 Korpset er et fantastisk tilbud til barna våre!
I korpset lærer barna noe de vil ha glede av resten av livet! De får et profesjonelt undervisningstilbud og får oppleve spilleglede og gleden ved bevegelse til musikk.. De får også mange venner på tvers av klassetrinnene og blir en del av et godt miljø. Skolekorpset ivaretar tradisjoner og forvalter en kultur. Når barna tar på seg uniform 17. mai finnes det ingen stoltere enn oss foreldre! Her vises glede, identitet, stolthet og samhørighet.

I løpet av året har vi mye moro underveis. Vi har bl.a. konserter, drilloppvisninger, korpsstevner og seminar samt årets høydepunkt –Korpsturen.

Undervisning for musikanter:

 I korpset får barna individuell opplæring av musikkpedagoger fra Bærum Kommunale Musikkskole. Disse timene foregår på skoler i lokalområdet eller på kulturskolen Sandvika. Et unikt og profesjonelt tilbud der barna er i de beste hender. I tillegg kommer korpssamspill hver onsdag. 


Undervisning for drill:

Drill på Jar er delt i to drillopplegg: Showdrillen, som er et privat opplegg som ikke er i direkte tilknytning til Jar skoles musikkorps, og Jar skoles musikkorps drilltropp. (Man trenger ikke bli med i korpsets drilltropp for å være med i Showdrillen) Men, korpset rekrutterer aspiranter fra showdrillen og instruktørene er de samme i Show- og korpsdrillen. Både showdrill og korpsdrill har øvelse onsdag ettermiddag i gymsalen.

Hva må foreldrene gjøre?

 Hjelp, tenker du. Barnet mitt vil begynne i korps. Ta det med ro. Det er langt fra så ille som mange tror. Det er faktisk en hyggelig jobb og være foreldre i skolekorpset på Jar. Loppemarkedet er en stor jobb. Det er ikke til å stikke under en stol. Men det er mye gøy også. Høyt tempo, god suppe, masse kaffe og egen loppefest. Mange morsomme historier og veldig sosialt. Og det er kun en gang i året. Første søndag i advent bidrar vi på Jar Vels arrangement med tenning av julegranen ved minnestøtten. Utover det må vi dele på noen vakter og kjøre til noen konserter, men det er kun få ganger i løpet av året og stort sett i nærområdet.


Pris:

Hva koster det å være med? Korpset tilbyr utlån av gode instrumenter og drillutstyr, samspill/drill under ledelse av profesjonell dirigent og drillinstruktør, utlån av uniformer. Det koster kr 1 400,- pr semester å være medlem av korpset. Musikanter med undervisning gjennom kulturskolen får kr. 200,- i avslag. Prisen for undervisning gjennom kulturskolen er kr. 2 800,- per semester (2021/2022).

Er det noe mer dere lurer på?

Da er du hjertelig velkommen til å ta kontakt på jarmusikk@gmail.com eller direkte med
Annika Tullander   mob.: 40 47 80 08 (for musikanter)
Veronica Risvik      mob.: 47 68 48 90 (for drillere)